اصفهان نیوز
قائم مقام راه آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: سالانه حدود 22 هزار میلیاردریال از عملکرد بخش ریلی کشور صرفه جویی می شود.
صرفه جویی 22 هزار میلیاردریالی ناشی از عملکرد بخش ریلی کشور
قائم مقام راه آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: سالانه حدود 22 هزار میلیاردریال از عملکرد بخش ریلی کشور صرفه جویی می شود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران طالب زارع" دیروز در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل راه آهن استان اصفهان
گفت:این استان حدود هفت درصد خطوط اصلی شبکه ریلی کشور را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه بیش از 17 درصد عملکرد ریلی کشور در قلمرو جغرافیایی استان اصفهان قراردارد، افزود: این استان بعد از استانهای هرمزگان و یزد در جایگاه سوم در این زمینه قرار دارد.
به گفته زارع، استان اصفهان در زمینه ورود و تخلیه بار با 37 درصد سهم کشور، جایگاه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
وی خاطرنشان کرد: بیشترین وزن تقاضای بار معدنی هم ویژه شرکتهای ذوب آهن و فولاد مبارکه اصفهان است.
قائم مقام راه آهن جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه استان اصفهان بیش از سه برابر ظرفیت اقتصادی ایجاد شده در شبکه ریلی بهره وری می کند، اضافه کرد: بخش عمده ای از منابع داخلی راه آهن از طریق عملیات اجرایی در سه استان هرمزگان، یزد و بویژه استان اصفهان اتفاق می افتد.
وی اظهار داشت: با وجود اجرا شدن قانون هدفمندسازی یارانه ها و اصلاح قیمتها، استان اصفهان در سال گذشته، 27 درصد افزایش عملکرد در تناژ داشت.
زارع خاطرنشان کرد: 12 درصد "تن کیلومتر" در بخش افزایش حجم و جابجایی عملیات بار در استان اصفهان اتفاق افتاده که نشان دهنده موفقیت این استان در چند سال اخیر است.
وی با بیان اینکه اولویت نخست بخش حمل و نقل در سند چشم انداز سال 1404، توسعه حمل و نقل ریلی است، تاکید کرد: سالانه حدود 22 هزار میلیارد ریال از عملکرد بخش ریلی صرفه جویی می شود.
قائم مقام راه آهن جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه در سال 91، سهم بخش ریلی از منابع عمومی بخش حمل و نقل از 19 درصد به 27 درصد افزایش پیدا کرده است، افزود: 14 هزار میلیارد ریال اعتبار برای بخش ریلی پیش بینی شده است.
وی با اشاره به سند چشم انداز 1404 اظهار داشت: در سهم جابجایی بار پیش بینی شده که از 11 درصد(معادل 33 میلیون تن) به 30 درصد(معادل 144 میلیون تن) افزایش داشته باشد.
زارع افزود: در این سند همچنین پیش بینی شده که در بخش مسافر از 10 درصد(معادل 28 میلیون نفر) به 18 درصد(معادل 52 میلیون نفر) جابجایی در شبکه حمل و نقل کشور برسد.
به گفته وی، در بحث خطوط دوم که رویکرد اصلی راه آهن جمهوری اسلامی ایران است، احداث یک هزار و 500 کیلومتر در کنار خطوط فعلی و در نقاطی که بازه اقتصادی دارد، پیش بینی شده است.
قائم مقام راه آهن جموری اسلامی با بیان اینکه پیش بینی شده است دو هزار و 600 کیلومتر خطوط راه آهن به بهسازی و نوسازی احتیاج دارد، افزود: تاکنون 350 کیلومتر از این خطوط بهسازی شده و قرار است در سالجاری 500 کیلومتر دیگر بهسازی و نوسازی شود.
به گفته وی، برای 19 طرح در حوزه بهره برداری راه آهن که به عنوان طرحهای مهر ماندگار است، از محل بند دو قانون بودجه 90، مبلغ 2 هزار میلیارد ریال تزریق شده است.
زارع خاطرنشان کرد: پیش بینی شده در سال 91 برای تکمیل این 19 طرح، ترکیبی از منابع یعنی حدود 11 هزار میلیارد ریال از محل فروش اوراق مشارکت و حدود 4 هزار میلیارد ریال از محل فروش سهام راه آهن هزینه شود.
وی اضافه کرد: برای عملیاتی کردن 19 طرح مهر ماندگار نیاز به 37 هزار میلیارد ریال منابع مالی است.